Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ásóval verte agyon a kutyát Nyírtelken!

| 2017. 07. 06. | 11:30:00
Újabb állatkínzás Szabolcsban.
Ásóval verte agyon a kutyát Nyírtelken!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé csütörtökön az ügyész azt a 19 éves férfit, aki a nagynénje 2 éves kutyáját egy ásóval agyonverte - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vád szerint a vádlott ez év májusától a keresztanyjánál élt Nyírtelek közelében egy tanyán. A keresztszülőnek volt egy 2 éves Liza nevű kutyája, amely többször elszökött az ingatlanról. A vádlott emiatt nagyon haragudott a kutyára, ezért június 15-én reggel a kertbe csalta, majd egy ásóval többször a fejére ütött úgy, hogy az állat koponyacsontját betörte, amitől a kutya elpusztult.

Mindezt láttáka házigazda gyermekei, akik kérlelték a 19 éves rokont, hogy hagyja abba a kutya bántalmazását, mire a vádlott csak annyit mondott, hogy „Gyertek imádkozni!”.

Miután agyonverte, a férfi a kutya tetemét elásta a kertben.

Az ügyész indítványára a Nyíregyházi Járásbíróság a csütörtökön 60 nap elzárásra ítélte állatkínzás bűntette miatt a vádlottat.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett, a vádlott pedig a büntetés enyhítését kérte.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés