Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húsz éve gyilkoltak Kántorjánosiban, most született ítélet

| 2017. 07. 03. | 18:21:00
Az elkövetők sokáig szökésben voltak.
Húsz éve gyilkoltak Kántorjánosiban, most született ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádlottak – azóta elhunyt társukkal - 1997-ben Romániából érkeztek munkavégzés céljából Kántorjánosiba, ahol megismerkedtek a helyi sértettel.

1997. október 12-én a vádlottak együtt italoztak P. I. sértettel a kántorjánosi Patika sörözőben, majd elmentek a sértett ismerősének lakására kártyázni. Pénzben kártyáztak, melynek során a vádlott társa 10 ezer forintot elveszített, ezért megbeszélték, hogy az elveszített pénzt visszaveszik a sértettől, akár úgy is, hogy megölik.

A három férfi veszekedést provokált a sértettel, melynek során egyikük arcon ütötte a sértettet, aki ettől az ágyra esett. A vádlottak kézzel, ököllel és egy bútorlappal ütötték a sértett fejét, majd a földre került sértett felső testét megrugdosták. Ezt követően átkutatták a magatehetetlen sértett zsebeit, pénzét elvették, és levették a lábáról a cipőjét. A vádlottak még aznap elhagyták Magyarországot, és Romániába utaztak. A sértett a helyszínen a vádlottak általi bántalmazás következtében elhalálozott.

A vádlottak társát 2011-ben fogták el, aki a büntetőeljárás során elhunyt. B. D. vádlottat 2012-ben, M. M. vádlottat 2015-ben európai elfogatóparancs alapján fogták el, addig szökésben voltak.

Július 3-án a Nyíregyházi Törvényszék társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt hozott ítéletet B. D. és M. M. román állampolgárságú vádlottakkal szemben. Mindkét vádlottat 14-14 év fegyházbüntetésre és 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 10 évre kiutasította őket Magyarország területéről.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be. A bíróság a vádlottak előzetes letartóztatását fenntartotta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés