Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikkasztott a nyíregyházi közös képviselő!

| 2017. 07. 13. | 10:59:00
Tíz társasház lakóit károsította meg.
Sikkasztott a nyíregyházi közös képviselő!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahelyett, hogy a reá bízott pénzből a felügyelete alatt álló házak ügyeit intézte volna, másra költötte.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre enyhítette a K. B. vádlottal szemben folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést - közölte a Szabolcsihírrel Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott 2009-től 2013-ig közös képviselőként tevékenykedett nyíregyházi társasházaknál. Feladatai ellátásához jogosultsággal rendelkezett a sértett társasházak bankszámlái felett annak érdekében, hogy a működéshez és karbantartáshoz szükséges kiadásokat fedezni tudja.

A fenti időszak alatt

kisebb megszakításokkal tíz társasház képviseletét látta el, azonban amikor megszűnt a megbízatása az adott társasháznál, nem adta át az iratokat, könyvelési anyagokat, és társasházak felé pénzügyi elszámolási kötelezettségének sem tett eleget. A vádlott 5 társasházzal szemben összesen mintegy 24 millió Ft-tal nem tudott elszámolni.

Ennek ellenére a törvényszék azért enyhítette a büntetését, mert a másodfokú eljárás során tisztázta, hogy a vádlott

az elsikkasztott pénz egy részét nem saját céljára, hanem egy további társasház jelentős összegű javítási költségeinek finanszírozására fordította.

A másodfokú ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés