Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Álcázott autóval csempészték a cigit Nagyhódosban

| 2017. 08. 08. | 10:39:00
Bűnszervezetet számoltak fel Szabolcsban.
Álcázott autóval csempészték a cigit Nagyhódosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói a közelmúltban egy, Nagyhódos térségében álcázott járművekkel működő, 12 fős cigarettacsempész bűnszervezetre csaptak le. A csoport négy tagját előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság.

A NAV nyíregyházi pénzügyi nyomozói az elmúlt öt évben immáron 11 olyan cigarettacsempészetre szakosodott bűnszervezetet számoltak fel, amely a zöldhatáron tevékenykedett. A sorozatos rajtaütések hatására az elkövetők egyre nehezebben felderíthető módszereket alkalmaznak. A napokban leleplezett csempészbandához kötődik többek között az is, hogy NAV-os szolgálati járőrautónak álcázott kocsival, máskor az E.ON áramszolgáltató társaság logójával felmatricázott Ford Rangerrel szállítottak illegális füstölnivalót. Bár mindkét helyszínről elmenekült az elkövető, a pénzügyi nyomozók kiderítették kilétüket. A gyanú szerint mintegy 60 ezer doboz adózatlan cigarettát hozattak át gyalogos, úgynevezett serpákkal Ukrajnából a zöldhatár szárazföldi szakaszán.

A rajtaütés napján 36 pénzügyi nyomozó, illetve pénzügyőr 12 helyszínen tartott házkutatást, végleg felszámolva a teljes bűnbandát. A szállítókat, figyelőket, sőt, a vezetőjüket is sikerült azonosítani és „munkaterületükről” kivonni. Az egyik elkövető lakcímére korábban 30, többnyire erőszakos bűncselekmény miatt elítélt személy lakcímét jelentették be, ezért erre a helyszínre rendkívüli készültséggel és fokozott biztosítással kellett kivonulni.

A pénzügyi nyomozók egyebek mellett nagy értékű gépjárművet is lefoglaltak a költségvetést ért mintegy negyvenmillió forintos kár enyhítésére. A pénzügyi nyomozók az ügyben nyolc személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül négy férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van. A csoport további három tagja ellen körözést rendeltek el.

Jelentős vagyoni hátrányt okozva bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt a társaság vezetőjére akár 16 év szabadságvesztés is várhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés