Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kirabolta, lefejelte - kilenc évet kapott

| 2017. 08. 24. | 15:41:00
Már többször ült erőszakos bűncselekményért.
Kirabolta, lefejelte - kilenc évet kapott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen, aki augusztus 9-én délután Nyíregyháza egyik parkjában elvette egy padon pihenő férfi telefonját, majd miután a sértett azt szerette volna visszakérni, a vádlott lefejelte, amitől a sértett elvesztette az eszméletét - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Az egyébként beteges sértett aznap az édesanyját látogatta meg, majd hazafelé tartva, a nagy melegben megpihent egy parkban.

Egy padon üldögélt, amikor mellételepedett a vádlott, aki előbb kivett a sértett táskájából egy sört, majd a több mint százezer forint értékű mobiltelefonját is.

A sértett kérte vissza a telefont, de a vádlott ezzel nem foglalkozott, sőt az ismételt kérésre lefejelte a sértettet. Ezt követően a vádlott kezében a telefonnal távozott a helyszínről. A sértett utána ment, és újra kérte vissza a készüléket. A vádlott erre még egyszer lefejelte a sértettet, aki a földre esett és elvesztette az eszméletét.

A vádlott a telefont még aznap eladta harmincezer forintért.

A rendőrség másnap elfogta a vádlottat, az ügyész indítványára pedig a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. Az ügyész soron kívül vádat emelt az ügyben, rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta a férfit.

A Nyíregyházi Járásbíróság csütörtökön jogerősen 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, aki ezt tudomásul vette, így azonnal megkezdte a büntetése letöltését.

A vádlott nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, mert már többször elítélték erőszakos bűncselekmények miatt, legutóbbi börtönbüntetéséből tavaly júniusban szabadult. Az erőszakos és többszörös visszaesőnek minősülő vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható az ítélet szerint, így csak a 9 év letöltése után szabadulhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés