Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a Geszterédnél halálos balesetet okozó buszsofőrt

| 2017. 09. 20. | 13:20:00
Egy éve történt a tragédia.
Elítélték a Geszterédnél halálos balesetet okozó buszsofőrt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte Á. S. vádlottat, valamint 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila, sajtószóvivő.

A vádlott egy Szabolcs megyei iskola alkalmazásában buszvezetőként dolgozott, 1978. óta rendelkezett „D” kategóriára érvényes gépjárművezetői engedéllyel. Tavaly szeptember 5-én délután a vádlott 49 iskolás gyermeket szállított autóbusszal Ludastó irányából Geszteréd felé haladva, 50-55 km/h sebességgel.

Az út egy jobbra ívelő szakaszon a növényzettől nem volt belátható, ekkor a busszal szemben közlekedett egy kishaszon jármű 61-68 km/h sebességgel. A járművek egyszerre értek a be nem látható kanyarhoz, és rosszul megválasztott sebességük miatt összeütköztek. A baleset következtében a kishaszon járművet vezető férfi és egyik utasa a helyszínen életét vesztette.

A buszon utazó gyermekek közül két gyermek hónapok alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, többek között az agy- és arckoponya csontok törését, agyrázkódást, orrcsonttörést. Rajtuk kívül még más gyermekek is megsérültek, ők  8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője 3 napot fenntartottak a nyilatkozattételre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés