Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leforrázta a kislányát - elítélték

| 2017. 09. 12. | 15:12:00
Gondatlanság miatt marasztalták el az anyát.
Leforrázta a kislányát - elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte O. E. vádlottat  Nyíregyházi Törvényszék. A törvényszék a fogházbüntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette - közölte dr. Toma Attila sajtószóvivő.

A nő és élettársa öt kiskorú gyermeket nevel az Aranyosapátiban lévő családi házukban. A augusztus 23-án a vádlottat gyermekei arra kérték, készítsen nekik az udvaron fürdővizet.

A vádlott a házban a tűzhelyen egy fazékban vizet forralt, majd kivitte az udvarra, és beleöntötte egy gyermek fürdőkádba. A vizet langyosítani akarta, ezért elment a közelben lévő csaphoz, hogy hideg vizet engedjen.

Ezalatt a házból kiszaladt az 5 éves kislánya, meglátta a vízzel töltött kádat, hirtelen belelépett, majd megcsúszott és beleesett a forró vízbe. A kislány súlyos égési sérülései következtében közvetett életveszélyes állapotba került, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A bíróság megállapította: az anya a tőle elvárható kellő gondosságot elmulasztotta, mivel előzőleg nem hívta fel a gyermekei figyelmét arra, hogy ne menjenek a forró víz közelébe.

Az ítélet nem jogerős, a védő 3 napot fenntartott a nyilatkozattételre.

Nem először sérült a gyerek

A Szabolcsihír korábban már beszámolt az esetről. A családi házban ugyan volt vezetékes víz, de nem működött a violanybojler, ezért melegített az anya a gáztűzhelyen vizet. A baleset után az anya azonnal a síró gyermek segítségére sietett, hideg vízzel locsolta a sérüléseit, majd mentőt hívott. A gyermeket mentőhelikopter szállította a miskolci kórházba, ahol meg is műtötték.

Sajnos nem ez volt az első ilyen eset a család életében, ugyanis 2013-ban, az akkor még két éves kislányának egy esti fürdetés alkalmával hasonló módon okozott égési sérüléseket az anyuka, amiért a bíróság próbára bocsátotta.

A sérült kislány azóta már meggyógyult, újra óvodába jár, a család pedig gondoskodott róla, hogy a fürdőszobájukba felszereljék a vízmelegítő készüléket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés