Hirdetés

Rengeteg cigit akartak átcsempészni a határon

Szabolcsihír

2017.09.13. 10:05

Rengeteg cigit akartak átcsempészni a határon
Fotó: NAV

Most már vasúton is próbálkoznak.

Hirdetés

Trükkös cigarettacsempészeket füleltek le a magyar-ukrán határon. Tehervagonban, kerékpáron és saját testükre erősítve is próbáltak meg csempészek cigarettát átvinni a magyar-ukrán határszakaszon - közölte a Szabolcsihírrel Magyar Norbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A kétezer doboz, több mint kétmillió forint értékű dohányárut a pénzügyőrök röntgengép segítségével egy lezárt tehervagonban találták Eperjeskénél. Az elkövetők a csempészáru elrejtésekor a zárat levágták, majd visszaragasztották, hogy az érintetlennek tűnjön.

Egy másik esetben három kerékpárosnál találtak 25 ezer forint értékű cigarettát ugyancsak Eperjeskén. A 29 doboz cigarettát a biciklik gumiabroncsában rejtették el. Egy nő 132 doboz, mintegy 120 ezer forint értékű dohányárut erősített a testére azt remélve, hogy észrevétlen marad a ruhája alá rejtett csempészáru. Nem így történt...
A pénzügyőrök mindhárom esetben lefoglalták az adójegy nélküli cigarettát és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

cigarettacsempész

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés