Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Repkedett a pénzes batyu a kerítés fölött Pátrohán

| 2017. 09. 20. | 16:58:00
Szomszédtól lopott.
Repkedett a pénzes batyu a kerítés fölött Pátrohán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kisvárdai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki még augusztus 20-án este Pátrohán a kerítésen átmászott szomszédja udvarára, majd a nyitott házból

eltulajdonított egy lepedőhuzatból összevarrt batyut, az abban lévő 400 ezer forint készpénzzel.

A férfi ezután szintén a kerítésen keresztül hazament, azonban a batyuban nem találta meg az idős asszony megtakarított pénzét, ezért azt visszadobta a nő udvarára - közölte a Szabolcsihírrel dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Nem sokkal később meghallotta a férfi, hogy a nő megtalálta a zsákot, és megtudta, azt is, hogy a lepedőhuzatban benne volt a megtakarítás, ezért elhatározta, hogy másnap visszamegy és megszerzi azt.

Reggel a férfi azért, hogy a szomszédjai figyelmét elterelje, meggyújtotta a hátsó szín száraz napraforgó szárakból készült oldalát és fa oszlopait, majd kihasználva azt, hogy az idős nő és testvére oltják a tüzet,

ismét bement a házba, és az ágyról újra eltulajdonította a készpénzt tartalmazó batyut.

A vádlott ekkor már tüzetesen átnézte a zsákot, és egy rongydarabba betekerve megtalálta a készpénzt. Abból kivett 340 ezer forintot, a huzatot pedig 60 ezer forint készpénzzel visszadobta szomszédja udvarára.

A nyomozó hatóság a vádlott szobájában, a ágyneműtartó mögé elrejtett készpénzt megtalálta, és a sértettnek visszaadta, ezzel kára megtérült.

Az ügyész a korábban is lopásért büntetett férfit 30 napon belül bíróság elé állította, és vele szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozta, azonban a bíróság első fokon büntetésként 312 óra közérdekű munkát szabott ki.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

 

     

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés