Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elbújt nyuszi miatt gázolták el a nagypapát

| 2017. 10. 25. | 11:56:00
Saját fia hajtott át rajta.
Elbújt nyuszi miatt gázolták el a nagypapát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizennégy bordája és további négy csontja tört el annak a nagyapának, aki az unokája kisnyulát keresve bemászott az udvaron álló személygépkocsi alá, mellyel az ittas fia aztán elindult - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Tizedik születésnapjára nyuszit kapott ajándékba apukájától a Nyíregyházához közeli településen élő kislány, majd az ünneplést a család bográcsolással folytatta.

Közben az apa több üveg bort is elfogyasztott, így a fáradtságtól lepihent aludni. Pár óra múlva arra ébredt, hogy a kislánya az ajándék nyuszit keresi, mert az bebújt a család udvaron álló személygépkocsija alá.

A kislány azonban nem csak az apukáját, hanem

a nagyapját is felkérte a nyuszi keresésére, ezért a papa bemászott az álló gépkocsi alá. Ezt nem vette észre a fia, és beindította a gépkocsit, majd tolatás közben áthajtott a jármű alatt fekvő nagypapán.

A baleset következtében

a sértett tizennégy bordája és további csontjai törtek el, melyek négy-öt hónap alatt gyógyulnak meg. Az elfogyasztott bortól közepes fokban ittas fiát a rendőrség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

Az ügyész a gyanúsítottal szemben

a vádemelést egy évre elhalasztotta,

mert úgy ítélte meg, hogy a jövőbeli magatartására kedvező hatással lehet ez az ügyészi intézkedés, és nem szükséges vádemelés vele szemben. A gyanúsított ugyanis büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, és egyébként közös háztartásban él az édesapjával, valamint a munkába járáshoz szüksége van vezetői engedélyére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés