Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetesben a drogkereskedők

| 2017. 10. 12. | 11:28:00
Szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől elrejtőznének.
Előzetesben a drogkereskedők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben elrendelte J. T. R. és élettársa, M. Á. gyanúsítottak előzetes letartóztatását - közölte Toma Attila, sajtószóvivő.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak

megállapodtak abban, hogy az új pszichoaktív anyagokat M. Á. Budapestről beszerzi és Nyíregyházára szállítja, amit porciózás után J. T. R. gyanúsított a megrendelőknek leszállít, és a vételárat átveszi. Ennek megfelelően 2015. nyarától heti rendszerességgel értékesítettek a szert.

2017. október 4-én J. T. R. gyanúsított egy nyíregyházi áruház parkolójában új pszichoaktív anyagot értékesített egy férfinak.

A gyanúsítottak lakásán még aznap házkutatást tartott a rendőrség, melynek során több, mint 300 gramm, több csomagra kiporciózott növényi törmeléket foglaltak le.

A bíróság álláspontja szerint – tekintettel a bűncselekmény jellegére és törvényi fenyegetettségére – megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől elrejtőznének, illetve tanúk befolyásolásával megnehezítenék az eljárás menetét.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés