Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogy süllyedhet ilyen mélyre egy felnőtt?

| 2017. 10. 13. | 13:02:00
Előzetesben a nyíregyházi kislány kirablója.
Hogy süllyedhet ilyen mélyre egy felnőtt?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte M. L-né előzetes letartóztatását – közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila, sajtószóvivő.

A nyomozás adatai szerint a tiszavasváriban élő gyanúsított – és ismeretlen társa – szeptember 22-én reggel 7 órakor 

Nyíregyházán megállított az utcán egy szemmel láthatólag fogyatékkal élő 13 éves lányt, és azt kérték tőle, hogy adjon nekik valamit.

A sértett elmondta, hogy nincs nála sem pénz, sem más érték. Ekkor

a gyanúsított társa a lány mögé állt, és megakadályozta a távozását úgy, hogy megfogta a sértett két vállát. Közben M. L-né gyanúsított hátrahúzta a lány haját, és mindkét füléből kivette a 25.000 Ft értékű arany fülbevalóját. A sértett nem volt képes sem a bűncselekmény felismerésére, sem elhárítására.

A bíróság álláspontja szerint alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve a még nem ismert elkövető társával történt összebeszéléssel az eljárás lefolytatását megnehezítené. A cselekmény tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére tekintettel attól is alaposan lehet tartani, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetőleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés