Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénzre volt szüksége, kivégezte hosszúpályi nagyszüleit

| 2017. 10. 01. | 19:18:00
Bárddal csapott le rájuk.
Pénzre volt szüksége, kivégezte hosszúpályi nagyszüleit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első nyilvános ülését tartja a Debreceni Ítélőtábla hétfőn az elmúlt évek egyik legbrutálisabb gyilkossági ügyében – írja a 24.hu.

Egy fiatal áll bíróság elé, aki első fokon életfogytiglant kapott, miután egy húsvágó bárddal megölte nagyszüleit a pénzükért, aminek egy részét a vád szerint arra költötte, hogy ajándékot vegyen a barátnőjének.

A törvényszék akkori döntése szerint a férfi legkorábban 35 év múlva szabadulhat feltételesen.

A fiatalember kapcsolata nem volt felhőtlen a nagyszüleivel már a gyilkosság előtti években sem. Megesett ugyanis, hogy nagyobb összegek tűntek el a házból. Az idős emberek sejtették, hogy unokájuk a tettes.
A fiatal különböző szórakozóhelyeken, szállodában végzett alkalmi munkát, de tartós állása nem volt. Anyagi helyzete folyamatosan romlott, édesanyja és nevelőapja rendszeresen támogatták, de ez nem fedezte költséges életformáját. Elhatározta, hogy a nagyszüleitől fog pénzt szerezni, mindenáron. 2015. április 3-án Debrecen belvárosában sétálgatott, akkor gondolta ki, hogy milyen ürüggyel keresse fel őket. Miután összeállt a fejében a terv, hazament, otthonról elvitt egy húsvágó bárdot, majd kora délután elindult busszal a nagyszüleihez. Megvárta, hogy egyedül maradjon nagymamájával, hogy pénzt kérjen tőle. Amikor ez megtörtént, közölte, hogy 70 ezer forintra van szüksége, de az asszony visszautasította.

Kivégezte az időseket

Vallomása szerint ekkor „felment benne a pumpa”, elővette a bárdot és fejbe vágta vele a 74 éves asszonyt. Azt gondolta, hogy ezek után a 80 éves nagyapjával is tennie kell valamit, így behívta a szobába és őt is fejbe verte a bárddal. Ezután kutakodni kezdett, ám hallotta, hogy nagyszülei még élnek. Visszament és tovább bántalmazta őket a húsvágóval, majd a konyhában felkapott egy kést, és nyakon szúrta idős rokonait, hogy biztosan meghaljanak.

A fiatal taxival ment vissza Debrecenbe, majd otthon a szemétledobóba dobta véres ruháját és a bárdot, rendbe tette magát, és elvitte a szüleit vacsorázni. A családtagok másnap a kora délutáni órákban mentek vissza Hosszúpályiba, ekkor találtak rá az áldozatokra.

A vádlott Debrecenben maradt, felkereste barátnőjét, akinek a meggyilkolt nagyszülőktől elhozott pénzből virágcsokrot, süteményt, parfümöt és ékszert vásárolt.
A vádlott kezdetben tagadta, hogy ő követte el a bűncselekményt, a márciusi ítélet indoklásában azonban elhangzott: a helyszínen csak a vádlott DNS nyomait rögzítették, ráadásul a vádlott történetét a tanúvallomások sem támasztották alá.

K. Csaba később beismerő vallomást tett és feltárta a bűncselekmény minden részletét.

Az elsőfokú döntés azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett, pontosabban, hogy a fiatal soha ne hagyhassa el a fegyházat. A vádlott és védője sem fogadta el a döntést, ők enyhébb büntetést próbálnak kiharcolni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés