Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tiszabezdédi emberölés: súlyosabb ítéletet hoztak

| 2017. 10. 04. | 15:37:00
Indok nélkül verte meg, az áldozat később belehalt sérüléseibe.
Tiszabezdédi emberölés: súlyosabb ítéletet hoztak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 júniusában az (akkor 22 éves) ittas vádlott kerékpárral Tiszabezdédre tartott. D. J. gyalogosan közlekedett az úton élettársával,V. Gy-vel, aki egy kerékpárt tolt. Amikor a vádlott a sértett mellé ért,

előzetes szóváltás nélkül, talppal hátba rúgta a sértettet, aki hasra esett. Ekkor a vádlott a felállni próbáló sértettet ököllel arcon ütötte, így a sértett visszaesett a földre.

A vádlott csak akkor hagyott fel a további bántalmazástól, amikor a sértett kijelentette, hogy hívja a rendőrséget. A férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott ezt követően a testvéréhez ment, amikor a földúton szembetalálkozott V. Gy. sértettel.

A vádlott minden indok nélkül ellökte a férfit, aki a lökéstől a földre került. Ezután a vádlott a sértettet fejbe rúgta, ettől a sértett hanyatt esett. A sértett elindult a lakása irányába, azonban rosszul lett és az első lakott háznál segítséget kért. A sértettet hazakísérték. A kiérkező mentőautóban azonban eszméletét vesztette így rohammentővel szállították a nyíregyház kórház idegsebészeti osztályára, ahol aznap koponyaűri vérzés miatt megműtötték és az intenzív osztályon kezelték.

A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére néhány nap múlva meghalt.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék idén áprilisban O. Alfréd vádlottat testi sértés bűntette és testi sértés vétsége miatt 6 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés