Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vérlázító hazugság miatt riasztották a mentőhelikoptert

| 2017. 10. 10. | 16:27:00
Ilyen botrányos esettel még nem találkoztak a mentésirányításon.
Vérlázító hazugság miatt riasztották a mentőhelikoptert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ijedt nő kérte a miskolci mentők segítségét kedden reggel.

A telefonáló elmondta, hogy hirtelen megindult nála a szülés és ezekben a percekben adott életet gyermekének egy közterületi mosdóban.

A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést. Azonnal levegőbe emelkedett a mentőhelikoptert és két másik egységet is indított az újszülött és az édesanya ellátására - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Szinte le sem tették a telefont, amikor a helyszínen landoló helikopter visszajelzett, hogy a helyszínen nem várja őket senki és a járókelők sem tudnak hasonló eseményről.

A többi egység is megérkezett, mire a mentésirányító ismét elérte a bejelentőt, aki sokáig nem vette fel a telefont. Végül sikerült elérni a nőt, aki úgy tett, mintha nem is tudna a segélykérésről.

Kiderült a felnőtt nőről, csak „csínytevésnek szánta” a bejelentést, ami miatt a mentők komoly erőket mozgósítottak.

Az irányításon dolgozó bajtársak és a helyszínre riasztott mentők óriási megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy

egy ízetlen, tréfának legkevésbé sem mondható telefon miatt feleslegesen érkezett az életmentő segítség. A helyszínre nemcsak a mentőket, de a rendőrség munkatársait is riasztották, így eljárás indulhat a „mókázó” bejelentővel szemben.

- Méltatlan és vérlázító, hogy felnőtt emberek ezzel szórakozzanak. Minden kérdésemre adekvát választ adott, fel sem merült bennem, hogy ilyesmit hazudik valaki. - mondta a mentésirányító aki közel 40 év szolgálat alatt még nem találkozott ilyen botrányos esettel.

A hírt azóta egyre többen osztják a közösségi oldalon, felháborodott és elítélő kommentekkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés