Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

81 évest akart megerőszakolni, majd megfojtotta

| 2017. 11. 20. | 14:03:00
Elítélték a kántorjánosi gyilkost Debrecenben.
81 évest akart megerőszakolni, majd megfojtotta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

R.J. vádlott 2002 októberében Kántorjánosiban, egy italboltban szórakozott. Későn este ittas állapotban távozott, útközben eszébe jutott, hogy az egyik házban egy idős hölgy lakik egyedül. Átugrott a ház kerítésén, a nyitott ajtón bement a szobába, ahol az idős sértett az ágyban feküdt már hálóruhában. A vádlott szó nélkül odament a 81 éves sértetthez, és

több alkalommal arcon, állon ütötte, majd a paplant levette róla, a száját befogta, és megpróbálta megerőszakolni.

A sértett jajgatni, kiabálni kezdett. A vádlott a cselekményt követően megijedt, hogy a sértett azt el fogja mondani, ezért elhatározta, hogy megöli. A sértett mellkasára térdelt, minek következtében a bordái eltörtek, könyökével a sértett nyakának elülső részére nehézkedett, azt addig szorította, amíg az idős hölgy el nem hallgatott. A bántalmazás következtében a sértett traumás sokkot kapott, keringése összeomlott a nyakat ért sérülések, a 13 borda törése és az ezek következtében fellépő intenzív fájdalomérzet miatt, és a helyszínen meghalt.

Ítélet

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék idén nyáron R. J. vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés