Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetesben az anyaszomorító

| 2017. 11. 20. | 12:17:00
Szülőjét rabolta ki.
Előzetesben az anyaszomorító
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben elrendelte R. P. gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte dr. Toma Attila sajtószóvivő.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított október 20-át megelőzően elment az érzelmileg és fizikailag leépült állapotban lévő édesanyjához, és pénzt kért tőle.

Az idős asszony ekkor 30 ezer forintot adott a gyanúsítottnak, aki néhány nap múlva ismét megjelent, és újabb pénzösszeg átadását követelte, amit anyja szintén teljesített. Ezt követően éjszaka is megjelent az édesanyjánál, és keresni kezdte a pénztárcáját, de nem találta meg. Ezen feldühödve anyját a hajánál fogva megrángatta, majd a lakásban pénz után kutatva szétdobálta az idős asszony dolgait. Az idős nő attól félve, hogy a gyanúsított újra bántalmazni fogja, a kabátja zsebében lévő pénzt is átadta.

A 64 éves sértett állapotánál és koránál fogva a bűncselekmény elhárítására nem volt képes. A gyanúsított a megszerzett készpénzzel eltávozott a sértett lakóházából.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsította és védője fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés