Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Maradnak előzetesben az embercsempészek

| 2017. 11. 22. | 16:02:00
Magukat vietnaminak vallókat akartak hazánkba hozni.
Maradnak előzetesben az embercsempészek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kisvárdai Járásbíróság nyomozási bírája 2018. január 25-ig meghosszabbította B. R. és társa előzetes letartóztatását. Azzal gyanúsítják őket, hogy az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva embercsempészés bűntettét követték el - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila sajtószóvivő

A nyomozás adatai szerint a határrendészet munkatársai október 22-én éjfélkor egy több emberből álló csoportra figyeltek fel, akik leguggolva próbáltak elrejtőzni, közülük egy személy az erdő irányába szaladt. Az intézkedő járőrök a helyszínen elfogták B. R. gyanúsítottat, a menekülő S. O gyanúsítottat, illetve további négy személyt, akik magukat vietnámi állampolgárnak vallották.

A vietnámiak még hazájukban pénzt fizettek az embercsempészeknek azért, hogy őket Németországba, illetve Angliába szállítsák. A négy személy Japánból repülővel utazott Oroszországba, onnan autóval szállították őket Ukrajnába, majd

az ukrán-magyar határ közelében a sofőrtől átvette a csoportot B. R. gyanúsított, és átvezette Magyarország területére, ahonnan személyautóval szállították volna tovább a négy személyt.  S. O. gyanúsított útközben, az ukrán-magyar határ átlépését követően csatlakozott hozzájuk.

A Kisvárdai Járásbíróság október 25-én egy hónapra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását, november 21-én kelt végzésével pedig további három hónapra meghosszabbította azt.

A bíróság álláspontja szerint – a bűncselekmény törvényi fenyegetettségére is tekintettel – megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének vagy elrejtőznének, illetve tanúk befolyásolásával, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

A végzés nem jogerős.
                                                                                             

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés