Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mégsem volt erőszak!

| 2017. 11. 30. | 10:07:00
Fordulat a megvádolt mentőápolók ügyében.
Mégsem volt erőszak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem követtek el erőszakot azok a budapesti mentőápolók, akiket egy éve egy tizenöt éves lány vádolt meg – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, a rendőrség semmilyen bizonyítékot nem talált a bűncselekményre vonatkozóan, ezért lezárta a nyomozást.

A megvádolt egy éve felfüggesztett ápolók ügyvédje szerint ez volt az egyetlen logikus lépés a rendőrségtől. Valószínűleg már csak hetek kérdése, és a két érintett­ mentődolgozó visszatérhet imádott munkájához. A szolgálatnál ugyanis azt ígérték nekik, ha bebizonyosodik az ártatlanságuk, visszavárják őket.

Épp egy éve nagy port vert fel az ügy: 2016. november 9-én az egyik budai gyermekotthon 15 éves lakójához riasztották a mentőket.

A kiérkező két egészségügyi dolgozó hiába próbálta rávenni a lányt, hogy menjen velük, ellenállt, megfenyegette őket: bosszút áll, ha elviszik.

Végül sikerült a lányt betessékelni az autóba, és elindultak vele az egyik pesti kórház felé. A budai Vár tövében azonban kénytelenek voltak megállni, mert a lány hányt.

Ekkor

a lány állítása szerint a két mentő először végigtapogatta a testét, majd felszólította, hogy szexuálisan elégítse ki őket. Az erősen alkohol és kábítószer hatása alatt álló tinit végül a mentők átadták a kórházban az ügyeletes orvosnak és nővérnek.

A klinikán Szilvia senkinek nem jelezte az erőszakot, csupán miután visszatért az otthonba, a társainak és a nevelőjének adta elő történetét.

A kamu sztoriért V. Szilviát két rendbeli hamis vád miatt vonhatják felelősségre. Mivel még nincs 16 éves, esetében a próbára bocsátás lehet a büntetés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés