Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NYÍRVV - ismét nyomoznak Nyíregyházán

| 2017. 11. 09. | 14:43:00
Újra terítéken a kondiparkok.
NYÍRVV - ismét nyomoznak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunkhoz közel álló forrásból úgy értesültünk, hogy ismét nyomozás indult abban a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-t is érintő ügyben, melyben még 2016. februárjában Hunyadi János önkormányzati képviselő tett feljelentést.

A politikus a nyíregyházi kondiparkok és játszóterek beruházásnál tapasztalható rendellenességekre hívta fel a figyelmet beadványában.

A Demokratikus Koalíció nyíregyházi önkormányzati képviselőjének feljelentése nyomán a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntette és hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt.

A képviselő annak idején sajtótájékoztatón elmondta, az általa áttekintett dokumentumok szerint a Kert közi kondiparknak az Árpád utcán kellene állnia, véleménye szerint túlárazhatták a munkákat, és nem a szerződésben szereplő anyagokat használhatták fel kivitelezéskor.

Az ügyben 2017 augusztusában a rendőrség megszüntette a nyomozást azzal, hogy a kivitelező és a NYÍRVV állítólag többször módosította a műszaki tartalmat, a munkálatokat csak ezután végezték el, ez a magyarázata a jelentős eltéréseknek a szerződéses paraméterek és a megvalósult munkák között.

Most azonban úgy tűnik, leporolták az aktát. A Szabolcsihír értesülését megerősítette a rendőr-főkapitányság sajtószolgálata, érdeklődésünkre, hogy ismét nyomozás indult-e az ügyben, az alábbi választ kaptuk:

"a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya hamis magánokirat
felhasználása vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés