Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tiszalöknél ütközött a tengerész

| 2017. 12. 19. | 17:05:00
Az ügyész eltiltaná a vízi járművek vezetésétől.
A Tiszalöknél ütközött a tengerész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az ügyész azt a tengerész vizsgával is rendelkező férfit, aki június 23-én éjjel hajójával és az ahhoz kapcsolt úszóházzal nekiütközött a tiszadobi pontonhídnak - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat lényege szerint a vádlott a hatóságtól engedélyt kapott arra, hogy Tiszalökről Tiszafüredre szállítson egy úszóházat.

Az engedélyben kikötötték, hogy csak nappal, jó látási körülmények között hajtható végre a szállítás, egy személynek folyamatosan az úszóházon kell tartózkodnia és figyelnie a holttért. Erre azért volt szükség, mert az engedély szerint a vádlott motoros hajójának oldalához kellett rögzíteni az úszóházat, és azzal így kellett volna közlekedni a Tiszán.

Ehhez képest

a vádlott a hajójával tolta maga előtt az úszóházat, így csak kamerán keresztül láthatta a folyónak azt a részét, ami az úszóház előtt volt. Ráadásul szürkületkor nem kötöttek ki a parton, hanem folytatták útjukat a sötétben is.

Így érkeztek 22 óra körül a tiszadobi pontonhídhoz, melyet ugyan a hídőrök felnyitottak azért, hogy a vádlott által vezetett hajó áthaladhasson, azonban

a sötétség és az erős sodrás miatt a hajó és az úszóház a pontonhídnak ütközött. A házban, illetve a híd szerkezetében kisebb kár keletkezett, de szerencsére senki nem sérült meg.

A baleset a vádlott szabályszegései miatt következett be.

Az ügyész a vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben, valamint azt, hogy a vízi járművek vezetésétől tiltsa el a bíróság.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés