Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiúk, ez viccnek is durva volt Fehérgyarmaton!

| 2017. 12. 13. | 10:15:00
Akár balesetet is okozhattak volna az ostoba játékkal.
Fiúk, ez viccnek is durva volt Fehérgyarmaton!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalokból álló társaságot vontak intézkedés alá december 12-én Fehérgyarmaton a helyi rendőrkapitányság körzeti megbízottjai. A rendelkezésre álló adatok szerint egyikük, egy 16 éves nagyari fiú, az utcán egy nála lévő petárdát meggyújtott, amit a gyalogosok lába elé dobott.

A felrobbant petárda személyi sérülést és anyagi kárt szerencsére nem okozott. A rendőrök a három fiatalkorú fiút negyedik társukkal, akitől az eljárás adatai szerint a petárdát vásárolták, előállították a rendőrkapitányságra.

Az egyenruhások a négy fiatalnál összesen 140 darab petárdát találtak és foglaltak le.

Ellenük polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást. A 16 éves nagyari fiúval szemben a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságon garázdaság miatt is eljártak.  

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy továbbra is érvényes az a rendelkezés, mely Magyarországon tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását.

A rendelet egyértelműen kimondja, hogy „magánszemély petárdát nem birtokolhat”. Ez a tilalom az év minden szakára - az ünnepek idejére is - vonatkozik!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés