Hirdetés

Kiskorúak veszélyeztetésével vádolják a nyíregyházi tanárt

Szabolcsihír

2017.12.06. 13:24

Kiskorúak veszélyeztetésével vádolják a nyíregyházi tanárt
A kép illusztráció (pixabay.com)

Januárban folytatódik a bántalmazással miatt is feljelentett pedagógus tárgyalása.

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben tartott tárgyalást december 5-én. A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a vádlott a tanóráin nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmazott - közölte a Szabolcsihírrel szerdán a Sterné dr. Deák Andrea sajtószóvivő-helyettes.

A vádirat szerint a tanár rendszeresen megalázóan, becsületsértő módon beszélt a gyerekekkel. A tanórákon többször agresszív hangnemben kiabált, s az is előfordult, hogy káromkodott a gyerekek előtt.

Ha a gyerekeknek nem volt megfelelő a technikájuk, a fejükre ütött, vagy az úszószemüveget úgy megrántotta a gyerek fején, hogy az a gyerek arcára visszacsapódott. A nem megfelelő testalkatú gyerekeket az osztály előtt „lekövérezte”. A vádlott manipulálta a gyerekeket. Aki elmondta a szüleinek az iskolában történteket, azt a következő tanórán megszégyenítette.

Módszerei olyan mértékű szorongást, feszültséget okoztak több diákban, hogy a vádlott órái előtt többen fejfájástól és hányingertől szenvedtek, illetve volt olyan gyerek, aki már előző éjszaka nem tudott aludni.

A keddi tárgyaláson a vádlott vitatta az ellene felhozott vádakat, elismerte, hogy szigorú tanár volt, és az érzékenyebb gyerekek nem kedvelték, ugyanakkor elmondta azt is, hogy ő soha nem bántalmazta a gyerekeket.

Véleménye szerint hadjárat indult ellene az iskolában.

A bíróság tanúként hallgatta ki az iskola igazgatónőjét, aki arról számolt be, hogy a korábbi években is volt már probléma a vádlott viselkedése, módszerei miatt az iskolában, de

idén több, mint 60 szülő jelezte panaszát a tanárral szemben, s kifogásolták, hogy nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmaz, ezért az igazgatónő megalapozottnak látta a feljelentés megtételét a vádlottal szemben.

A bíróság további tanúk kihallgatásával folytatja az eljárást 2018. január 16-án.

                                                                                             

bíróságtanárkiskorú veszélyeztetése

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés