Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikkasztókat ítéltek el Nyíregyházán

| 2017. 12. 19. | 21:30:00
A testvérek folyamatosan vették el a pénzeket.
Sikkasztókat ítéltek el Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék dr. Fázsi László vezette büntető tanácsa kedden ítéletet hozott B. Zs. I. rendű és B. Zs. II. rendű vádlottakkal szemben folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult ügyben - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila szóvivő.

A bíróság helybenhagyta I. r. rendű vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 3 év börtönbüntetést és mellékbüntetésként a 3 év közügyektől való eltiltást. Ezenkívül I. rendű vádlottal szemben 1 millió 700 ezer Ft vagyonelkobzást rendelt el a törvényszék, valamint kötelezte összesen több, mint 13 millió Ft kártérítés megfizetésére.

A törvényszék a II. rendű vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést 1 évre enyhítette, a felfüggesztést 1 évre csökkentette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint II. rendű vádlott 2013-14-ben több sértettel kötött szerződést nyíregyházi ingatlanok eladására.

A vádlott a szerződésben foglalt kötelezettségeit nem teljesítette, a földhivatali eljárást nem indította meg. Cselekményével összesen 11 millió Ft kárt okozott a sértetteknek.

Testvére, I. rendű vádlott 2013-14-ben vállalkozási szerződést kötött nyolc nyíregyházi sértettel családi ház építésére, melynek során

összesen közel 50 millió Ft-ot vett át, azonban a szerződésben foglaltakat nem, vagy csak részben teljesítette.

A törvényszék a vádlottak terhére megállapított bűncselekményeket valamennyi esetben csalás bűntettének minősítette.

Az ítélet II. rendű vádlottal szemben jogerős. Az I. rendű vádlott esetében az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett a Debreceni Ítélőtáblához.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés