Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baltával vágta fejbe volt párja fiát

| 2018. 01. 22. | 11:21:00
A tárgyalásról már nem is mehetett haza.
Baltával vágta fejbe volt párja fiát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék a mai napon emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R. T. vádlottat.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott korábbi barátnőjének fiával – a későbbi sértettel – jó kapcsolatot ápolt.

2014. áprilisában a sértett elment a vádlott nyíregyházi lakásába, ahol beszélgettek, majd kávézáshoz készülődtek. A fiatal férfi a konyhapult felé fordulva a kávét készítette elő, mikor a vádlott hátulról fejbe vágta egy balta fokával.

A sértett megfordult, megpróbálta a baltát kicsavarni a vádlott kezéből. Dulakodni kezdtek. Közben a fiatal férfi kérdezte a vádlottól, hogy miért akarja megölni, mire a vádlott azt válaszolta, hogy csak így szerezheti vissza a sértett anyját. A sértettnek sikerült kiszabadulnia a vádlott szorításából, az utcára rohant, ahol vérző fejjel egy járókelőtől kért segítséget. Mindeközben a vádlott magára zárta a lakás ajtaját, és öngyilkosságot kísérelt meg, ebben azonban a kiérkező rendőrök megakadályozták.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés