Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez lett a Kállósemjénben landolt menekültekkel + videók

| 2018. 01. 19. | 17:02:00
Intézkedtek a rendőrök.
Ez lett a Kállósemjénben landolt menekültekkel + videók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint már korábban írtuk, Magyarország területére Ukrajnából légi úton, illegálisan érkezett három afgán és nyolc vietnámi állampolgár közül, egy afgán férfi menekültstátuszt kért. Őt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrség az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a tranzitzónába kísérte január 17-én.

Tíz útitársát, a lefolytatott idegenrendészeti eljárás keretében a rendőrség Magyarország területéről kiutasította. Az Európai Közösség és Ukrajna között hatályban lévő visszafogadási egyezmény alapján a rendőrség a külföldieket az ukrán határőrizeti szerv munkatársainak átadta a beregsurányi közúti határátkelőhelyen január 19-én.

A nyíregyházi repülőtérre szállították január 18-án, azt az An-2 típusú, ukrán lajstromozású repülőgépet, amely korábban a 11 illegális migránssal a fedélzetén landolt Kállósemjén külterületén, egy mezőgazdasági területen. A migránsokat szállító légi járművet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban lefoglalta.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés