Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyilkosság lett a jószomszédi iszony vége

| 2018. 01. 29. | 12:26:00
Idős asszony az áldozat.
Gyilkosság lett a jószomszédi iszony vége
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék dr. Stál József vezette tanácsa a mai napon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte K. Zs. vádlottat.

A vádlott több éve szomszédja volt a fehérgyarmati sértettnek. Köztük a jószomszédi viszony megromlott, mert a sértett többször szóvá tette a vádlottnak azt, hogy nem takarítja a lépcsőházat, nem lapátolja el a havat, s a vádlottat „semmirekellő cigicsempésznek” nevezte.

2015. május 19-én, az esti órákban a vádlott a lépcsőházban a lakása irányába tartott, amikor szembetalálkozott az akkor 76 éves sértettel, aki

semmirekellőnek nevezte, és felemlegette, hogy a vádlott becsülje meg a feleségét.

A vádlott az idős hölgy irányába lépett, aki be akarta zárni a lakása ajtaját. Ez azonban nem sikerült a sértettnek, mert a vádlott az ajtót a testével belökte. Az idős nő a vádlott elől hátrálva menekült a lakás belseje felé, de a vádlott utolérte őt, a szobába lökte, aminek következtében a sértett elesett úgy, hogy az asztalba beütötte a fejét.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés