Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcsi rendőrök markában a brit embercsempész

| 2018. 01. 19. | 15:48:00
Egy encsencsit is bevont a bűncselekmény elkövetésébe.
Szabolcsi rendőrök markában a brit embercsempész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyomozók őrizetbe vették azt a brit állampolgárt, aki embercsempészés elősegítésével bízott meg egy encsencsi férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 34 éves brit állampolgár ellen. A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi bízta meg azt a 16 éves encsencsi lakost embercsempészés elősegítésével, akit 2017. június 1-jén otthonában fogtak el a rendőrök. 

A nyomozás adatai szerint a brit férfi pénzt adott a 16 éves fiúnak, hogy egy 35 éves iráni állampolgárnak segítséget nyújtson Románia felől az államhatár illegális átlépéséhez. Megállapodásuk részét képezte, hogy a fiatal a tervezett továbbutazásáig szállást és ellátást is biztosított az illegális bevándorló részére encsencsi lakóhelyén. A nyomozók a megbízó ellen 2017. szeptemberében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit körözés alapján 2018. január 2-án Nagy-Britannia területén a brit hatóságok elfogták, átadása a magyar nyomozó hatóságnak 2018. január 18-án megtörtént.

A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés