Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Trükkös nyírmihálydiak loptak a vonaton

| 2018. 01. 25. | 10:35:00
Jó lesz résen lenni, ha utazunk.
Trükkös nyírmihálydiak loptak a vonaton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétségével vádolja azt a három nyírmihálydi fiatalembert, akik

tavaly szeptember 29-én a Debrecen felé tartó vonaton „eljátszottak” egy verekedést, miközben egy gyanútlan utas táskáját magukhoz vették és elfutottak.

Szilágyi László sajtószóvivő a vádirat szerint a két fiatalkorú fiú és 19 éves társuk a Fehérgyarmatról Debrecenbe tartó vonaton

kifigyelték, hogy a sértett az ülésen maga mellé tette márkás válltáskáját, és elhatározták, hogy azt megszerzik.

Közösen elterelték az illető figyelmét: dulakodást színleltek, miközben egyikük felkapta az ülésről a táskát, és azzal elszaladt. Társai, mintha üldöznék, futottak utána, azonban ilyenről szó sem volt. Végül mindhárom vádlott leszállt a szerelvényről a nyírmihálydi vasútállomáson.

A sértett táskájából kivették a pénztárcát, az abban lévő pénzt egymás között elosztották, az igazolványokat és a bankkártyát pedig egy kukába dobták.

A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a sértett kára ezer forint híján teljes egészében megtérült, illetve a rendőrök megtalálták a kukában igazolványokat is, így a sértettnek nem kellett az új okmányok beszerzésével bajlódnia.

Az ügyész azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság bocsássa próbára a vádlottakat és rendelje el a pártfogó felügyeletüket, mert így remény van arra, hogy szakember segítse őket abban, hogy ne kövessenek el újabb bűncselekményt - tette hozzá a sajtószóvivő.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés