Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb ítélet jöhet a volt kórházi főigazgató büntetőperében

| 2018. 01. 28. | 16:06:00
A vád szerint M. Csilla 11 milliós vagyoni hátrányt okozott a szabolcsi kórháznak.
Újabb ítélet jöhet a volt kórházi főigazgató büntetőperében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másodfokú ítélethirdetés várható kedden a Nyíregyházi Törvényszéken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház volt főigazgatója ellen hűtlen kezelés bűntett vádjával zajló eljárásban.

M. Csilla 2012 áprilisától 2015 elejéig irányította az intézménycsoportot.

Az ügyészség szerint a vádlott egy orvosi gázokat szállító cégeknek kiírt közbeszerzési eljárással összefüggésben követett el visszaélést. A vád azt rója a volt vezető terhére, hogy nem egy, a korábbinál lényegesen alacsonyabb áron szállító céget hirdetett ki nyertesként, hanem egy magasabb árajánlatot tevő cég lett a befutó.

A vádhatóság álláspontja szerint M. Csilla ezzel több, mint 11 millió forint hátrányt okozott az egészségügyi intézménynek.

A nőt tavaly májusban a Nyíregyházi Járásbíróság hűtlen kezelés büntett miatt elsőfokon 1 év – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 3 évre eltiltva attól, hogy vezetői tisztséget töltsön be gazdasági társaságokban. A vádlott és védője akkor felmentésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés