Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A NYÍRVV volt igazgatója és társai felmentését kérik ügyvédjeik

| 2018. 02. 01. | 11:34:00
Szerintük megalapozatlan az I. fokú ítélet.
A NYÍRVV volt igazgatója és társai felmentését kérik ügyvédjeik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszéken csütörtökön másodfokon folytatódott a NYÍRVV Kf.t volt igazgatójának és két társának pere.

A 9 órára kiírt tárgyalás közel fél órával később kezdődött, mert az egyik vádlott egyik ügyvédje nem jelent meg, majd megkerült, de bejelentette, hogy más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a tárgyaláson. A 3 vádlottnak egyébként összesen 5 védője van.

A vádirat szerint B. P. I. rendű vádlott a nyíregyházi NyírVV Kft. ügyvezetőjeként útfelújítási munkálatokat végeztetett több vállalkozóval, akikkel fix óradíjban 2 állapodott meg.

Később azonban egyes vállalkozók részére olyan kifizetéseket biztosított, amelyek messze meghaladták a már évek óta alkalmazott kölcsönösen előnyös díjakat. 2011. december után ismét más rendszert vezetett be, ezáltal 2012. márciusában több, mint 29 millió Ft-tal többet fizetett ki a vállalkozók részére. I. rendű vádlott rövid időközönként olyan intézkedéseket tett, melyek az okszerű gazdálkodással ellentétesen egyes üzleti partnerek részére indokolatlan előnnyel jártak, miközben a kft. vagyonát indokolatlanul csökkentették.

B. P. ügyvédje, Kovács Edina védőbeszédében védence felmentésére tett indítványt, szerinte az I. fok túlterjeszkedett a vádon, amikor megalapozatlan ítéletét meghozta.

Csatlakozott a másik két vádlott ügyvédje is ehhez, akik úgy fogalmaztak: at 1. fokú ítélet olyan megalapozatlanság hiányában szenved, hogy azt a másodfok nem tudja pótolni.

A három vádlott egybehangzóan úgy nyilatkozott, nem követtek el bűncselekményt.

A Nyíregyházi Törvényszék ezután szünetet rendelt el, ítélethirdetés 11 órakor várható.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés