Hirdetés

Bepiált, majd autóba ült a vásárosnaményi férfi

police.hu

2018.02.09. 11:36

Bepiált, majd autóba ült a vásárosnaményi férfi
Fotó: illusztráció

Jogsija sem volt, úgy vezetett.

Hirdetés

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást egy 36 éves helyi lakos ellen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. január 24-én 11 óra 20 perckor Vásárosnamény belterületén közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrök egy kereszteződésben ellenőrzték. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, mivel azt korábban bevonták tőle, és a vezetési jogosultsága visszaszerzéséhez szükséges utánképzésen nem vett részt. A továbbiakban a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett.

A járművezető a helyszínen elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt három deciliter sört és egy deciliter pálinkát fogyasztott el, ezért hiteles légalkoholmérés céljából előállították a Vásárosnamény Rendőrkapitányságra. A mérőeszköz a férfi kilélegzett légalkoholszintjét 1,54 mg/l értékben rögzítette. A rendőrök a sofőrt 2018. január 30-án járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Vásárosnaményi Járási Ügyészség részére.

Vásárosnaményittas vezetésrészeg

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés