Hirdetés

Életveszélyt okozott, de nem megy börtönbe

Szabolcsihír

2018.02.14. 12:58

Életveszélyt okozott, de nem megy börtönbe
Ezzel a késsel szúrta meg a fiát (Fotó: Rendőrség)

A sértett megbocsátott, a bíróság ezt is figyelembe vette.

Hirdetés

Jogerősen 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék azt a 67 éves jékei férfit, aki 2015 júliusában saját fiát szúrta le haragjában.

A Nyíregyházi Törvényszék szerdai közlése szerint a férfi életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalták el.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott Jékén lakott közös feleségével, és fiával. A bűntett napján, az esti órákban a fiú ittasan tért haza, és beszólt tévéző szüleinek, mondván, az édesanyja készítsen ki neki fehér inget és sötét nadrágot, mert másnap temetésre megy. Ennek hallattán a szintén ittas apa kiugrott az ágyból, késeket vett magához, majd „most megöllek” felkiáltással a fia elé pattant.

Amikor felnőtt gyereke szidalmazni kezdte, a vádlott hason és mellkason szúrta. A sérült ember a szomszédba menekült, ahol mentőt hívott hozzá. Orvosi ellátás nélkül meghalt volna – állította meg az ítélet Ugyanakkor a bíróság nem látta indokoltnak a büntetlen, cselekményét őszintén beismerő és megbánó vádlottal szembeni végrehajtandó szabadságvesztést. Tekintettel voltak arra is, hogy a sértett megbocsátott az apjának. 

Nyíregyházi TörvényszékÉletveszélyt okozó testi sértés JékeBírósági ítélet

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés