Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ittasan okozott balesetet a nyíregyházi férfi

| 2018. 02. 26. | 16:26:00
Anyagi kár keletkezett.
Ittasan okozott balesetet a nyíregyházi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi rendőrök bíróság elé állítást javasolnak a sofőr ellen, aki ittasan okozott anyagi kárral járó balesetet.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 50 éves nyíregyházi férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi december 18-án 14 óra 55 perckor Nyíregyházán a Törpe utcán közlekedett a Kosbor utca irányába tehergépkocsival. Haladása során egy útra merőlegesen lévő parkolóba jobbra kanyarodva akart megállni, melyet úgy hajtott végre, hogy áttért a bal oldali sávba, ahonnan nagy ívbe kanyarodott le jobbra. Ezzel egy időben egy mögötte közlekedő személygépkocsi sofőrje észlelte, hogy szabaddá vált a forgalmi sávja, és tovább közlekedett egyenesen, amikor a tehergépkocsi sofőrje kanyarodás közben a járműve jobb első részével nekiütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett a járművekben.

Az ütközést követően a tehergépkocsi sofőrje elhagyta a helyszínt, majd a rendőrök kiérkezése után visszatért. Az 50 éves sofőrrel szemben a rendőrök ittasság-ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredményt jelzett. A légalkohol-mérést követően a sofőrt további mintavételre előállították, valamint a vezetői engedélyét azonnal bevonták. A nyomozásban beszerzett vegyészszakértői vélemény szerint a férfi szervezetében a baleset bekövetkezésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó légalkohol- koncentráció volt. A rendőrök a nyíregyházi férfit február 14-én ittas járművezetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Nyíregyházi Rendkapitányság munkatársai a büntetőeljárást befejezték és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés