Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy átverés! Termékbemutatón húzták le az időseket

| 2018. 02. 21. | 11:54:00
Első fokon elítélték a társaságot.
Nagy átverés! Termékbemutatón húzták le az időseket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság február 19-én csalás bűntette és fogyasztók megtévesztésének bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet négy vádlottal szemben - tették közzé szerdán a Nyíregyházi Törvényszék honlapján.

A bíróság I. rendű vádlottat – távollétében - 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, II. rendű vádlottat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Ezenkívül mindkét vádlottal szemben 500.000-500.000 forint pénzbüntetést szabott ki, s 5-5 évre eltiltotta gazdasági társaság vezetésétől és az ügynöki-marketing tevékenység gyakorlásától.

III. és IV. rendű vádlottakkal szemben egyenként 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá 4, illetve 3 évre eltiltotta őket az ügynöki-marketing tevékenység gyakorlásától.

A megállapított tényállás szerint a vádlottak 2013-ban különféle termékeket (víztisztítót, mágnesterápiás matracot, lábstimulátort) forgalmaztak országszerte termékbemutatók szervezésével.

Tevékenységük során 50-80 éves korosztályhoz tartozó személyeket kerestek meg telefonon, illetve levélben.

Az érintetteket egy termékbemutatóval egybekötött egészség-megőrzéssel kapcsolatos előadásra hívták meg telefonon, melyről később meghívót is küldtek.

Az előadásokat III., IV. rendű vádlottak tartották, jutalékukat az eladott termékek értéke határozta meg. Az előadókat I. és II. rendű vádlott készítette fel az előadásra. A vádlottak az előadások alkalmával

A III. rendű vádlott az előadások alkalmával azt a látszatot keltette magáról, hogy orvos, mivel fehér köpenyt viselt, fonendoszkópot tartott magánál, s tanár úrnak hívatta magát a hallgatósággal.

A sértettek a megtévesztés hatására a termékeket kiemelkedően magas áron vásárolták meg, ezáltal a vádlottak 38 sértett számára összesen 1 millió 600 ezer Ft-ot meghaladó kárt okoztak. A bíróság kötelezte a vádlottakat a kár megtérítésére.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés