Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cserbenhagyta a biciklist, pedig nem ő volt a hibás

| 2018. 03. 27. | 11:34:00
A nyíregyházi ügyészség vádat emelt az ügyben.
Cserbenhagyta a biciklist, pedig nem ő volt a hibás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja az ügyészség azt a gépkocsivezetőt, aki előbb elgázolt egy kerékpárost, majd elvitte a baleset helyszínéről, és az út mellett hagyta.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az ittas vezetésért nemrég büntetett, vezetői engedéllyel nem rendelkező, 23 éves vádlott tavaly szeptember közepén egy esős este Vaján gépkocsijával elgázolta a vele szemben kivilágítatlan kerékpárral közlekedő sértettet, aki szabálytalanul kanyarodott a vádlott autója elé.

A balesetért a kerékpáros volt a felelős, amit egyértelműen bizonyított a térfigyelő kamera felvétele.

Ezt feltehetőleg nem tudta a vádlott, aki a szemmel láthatóan súlyosan megsérült kerékpárost beültette az autójába, és elvitte a település egy másik utcájába. Itt egy víztócsában megmosta a sértett fejét, aki felállva elindult a földúton, de megbotlott és elesett. A vádlott ahelyett, hogy orvost vagy mentőt hívott volna, a sértettet a földön hagyta, és elhajtott a helyszínről.

A baleset miatt nem, de azért, mert a sértettnek nem nyújtott tőle elvárható segítséget, az ügyész segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja a gépkocsivezetőt.

Az ügyész felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés