Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kenyéradóját lopta meg két nyírteleki

| 2018. 03. 20. | 09:27:00
Bíróság elé kerül az ügy.
Kenyéradóját lopta meg két nyírteleki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Saját munkahelyükről loptak el két hegesztőgépet azok a nyírteleki munkások, akiknek bíróság előtt kell majd felelniük tettükért.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon tett feljelentést február 7-én egy nyírteleki gazdasági társaság műszaki vezetője, hogy a telephelyükön található lakatos műhelyből ismeretlen tettes eltulajdonított két hegesztőgépet.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként február 22-én elfogták a feltételezett tetteseket.

A nyomozás adatai szerint a csaknem egymillió forint értékű gépeket két munkás tulajdonította el, akik a cég alkalmazásában álltak. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves és 25 éves nyírteleki férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek.

Az eljárás során a rendőröknek sikerült azonosítaniuk és elfogniuk azt a 44 éves nyírteleki férfit is, aki megvásárolta az egyik lopott gépet. Ellene orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A rendőrök a lopott hegesztőgépet a férfi lakóházának udvarán, a hátsó kertben elásva megtalálták és lefoglalták. A másik gépre a telephely közelében, egy zsákban elrejtve találtak rá a nyomozók. A lopással okozott kár az eljárás során megtérült. A büntetőeljárás alatt a gyanúsítottak szabadlábon védekezhettek.

A rendőrség az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés