Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltendőt kapott az internetes csaló Nyíregyházán!

| 2018. 03. 26. | 12:12:00
Legyünk nagyon körültekintőek, ha a világhálóról rendelünk!
Letöltendőt kapott az internetes csaló Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa csalás bűntette miatt ítélte el M. Á.-t, az ellene indult büntetőeljárásban helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét - tájékoztatta a Szabolcsihírt dr. Toma Attila szóvivő.

A bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetéseként 2 évre eltiltotta a közügyektől. Kötelezte továbbá az okozott kár megtérítésére, valamint 200 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el a terhére.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2015. októberében rendszeres haszonszerzésre törekedve különféle termékeket hirdetett eladásra egy adásvétellel foglalkozó internetes oldalon. A termékeket megvásárolni kívánó vevők telefonon felvették a kapcsolatot a vádlottal, majd átutalták részére az egyes termékek vételárát, illetve előlegét.

A vádlottnak azonban esze ágban sem volt megküldeni a sértetteknek a termékeket, nem bocsátotta azokat a sértettek rendelkezésére, s elérhetetlenné vált számukra. A vételárakat, illetve előlegeket nem utalta vissza a sértetteknek. A vádlott 19 sértettnek összesen 1 millió forintot meghaladó kárt okozott.

A másodfokú bíróság megalapozottnak tartotta az elsőfokú bíróság döntését, és az általa megállapított tényállást, melynek során tekintettel volt arra is, hogy a vádlottal szemben hasonló bűncselekmény miatt más eljárás is folyamatban van.

A törvényszék álláspontja szerint hosszabb tartalmú szabadságvesztés lett volna alkalmas a büntetési célok eléréséhez, de terhes ügyészi fellebbezés hiányában a büntetés súlyosítására lehetőség nem volt.

Az ítélet jogerős.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés