Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ritkán ülnek ennyien a vádlottak padján Nyíregyházán

| 2018. 03. 27. | 19:34:00
Csengertől Apagyig terítették a drogot.
Ritkán ülnek ennyien a vádlottak padján Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék március 27-én bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt hozott ítéletet a V. A. és 6 társa ellen indult eljárásban - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság – egy kivételével - valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki annak ellenére, hogy a vádlottak nagy része büntetlen előéletű.

I. rendű vádlottat 4 év, II. és III. rendű vádlottat 3-3 év, IV. rendű vádlottat 2 év 6 hónap, VI. és VII. rendű vádlottat 2-2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. V. rendű vádlottal szemben 10 hónap, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Ezenkívül egyenként 30 ezertől 875 ezer forintig terjedő vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottakkal szemben.

A szóbeli ítélethirdetésen elhangzott indokolás szerint a vádlottak külföldről beszerzett kábítószer és új pszichoaktív anyag kereskedelmével foglalkoztak.  2015. nyarától III. rendű vádlott, 2016. őszétől pedig II. rendű vádlott szállította Budapestről Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe az új pszichoaktív anyagot tartalmazó kristályt azért, hogy azt haszonnal továbbértékesítsék.

I. rendű vádlott tartotta telefonon a kapcsolatot azzal a budapesti személlyel, akitől az új pszichoaktív anyagot vásárolta. Egyeztetett a megrendelt anyag mennyiségéről, minőségéről, a szállítás módjáról és idejéről, valamint a megrendelt árut is ő fizette ki.

A többi vádlott a pszichoaktív anyag rendszeres értékesítésében vett részt, többek között Csengerben, illetve Apagyon, Oroson, Nyírbátorban, melynek során összesen közel 3 millió forint illegális jövedelemre tettek szert.

A bíróság az ítélet meghozatalánál kiemelten vette figyelembe a vádlottak magatartásának fokozott társadalomra veszélyességét, illetve azt, hogy az ilyen jellegű cselekmények miatt egyre többen jutnak kábítószerhez.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés