Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Törököt fogtak a szabolcsi zsaruk

| 2018. 03. 03. | 11:17:00
Akkor is vezetett, amikor pihennie kellett volna.
Törököt fogtak a szabolcsi zsaruk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai március 1-jén 8 óra körül az M3-as autópálya Kántorjánosi pihenőhelyén ellenőriztek egy nemzetközi árufuvarozást végző tehergépkocsival közlekedő török állampolgárt.

A rendőrök a jármű menetíró készülékének ellenőrizése során szabálytalanságot fedtek fel, hiszen a készülék a jármű közlekedése során is pihenőt regisztrált.

A sofőr a helyszínen elismerte, hogy a tehergépkocsi jeladójára még Romániában egy mágnest helyezett fel, amely alkalmas a menetíró készülék manipulálására. A rendőrök a külföldi férfivel szemben az általa elkövetett közlekedési szabályszegés elkövetése miatt 800 000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrség felhívja az árufuvarozók figyelmét, hogy az előírt vezetési- és pihenőidő be nem tartása rendkívül balesetveszélyes, hiszen a túlvezetés fáradságot idézhet elő, ami végzetes következményekkel járhat. Fáradtan az agyműködésünk lelassul, csökken a koncentrációképességünk, viszont a reakcióidőnk megnő.

Ne kockáztassuk se a saját, sem pedig mások életét vagy testi épségét!

- figyelmeztet a rendőrség. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés