Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zebrán gázolt! Előzetesben a fekete kombi vezetője

| 2018. 03. 06. | 13:02:00
Többszörösen büntetett előéletű a férfi, aki cserbenhagyta áldozatát Nyíregyházán.
Zebrán gázolt! Előzetesben a fekete kombi vezetője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája március 2-án segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt elrendelte Ny. Á. gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított február 28-án délután Nyíregyháza lakott területén közlekedett személygépkocsival. Az egyik útkereszteződésnél

a jelzőlámpa piros jelzése ellenére nem állt meg, hanem egyenesen áthajtott az útkereszteződésen.

Ugyanebben az időben neki jobbról, a Korzó Bevásárlóközpont felől, a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a zöld jelzésre egy gyalogos lépett a zebrára. Az autót vezető férfi a gyalogost a zebrán, a terelővonal közelében elütötte. A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

[Beillesztett cikk: Megvan a fekete kombi! Őrizetben a nyíregyházi gázoló]

A baleset helyszínéről a gyanúsított megállás nélkül elhajtott, majd a gépjárművét rendszám nélkül egy autó karosszériásnál helyezte el, ő pedig Budapestre távozott.

A bíróság álláspontja szerint – tekintettel arra, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, más büntetőeljárás is van folyamatban vele szemben - alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóság elől elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés