Hirdetés

Négy emberrel végzett az iszlámra áttért bűnöző

2018.05.30. 10:03

Négy emberrel végzett az iszlámra áttért bűnöző
Sokk Liege-ben (Fotó: Euronews)

Sokkolta Belgiumot a hír.

Hirdetés

A három halálos áldozatot követelő liege-i támadás feltételezett elkövetője már a merénylet előtti éjszakán meggyilkolt egy embert Belgiumban - közölte szerdán Jan Jambon belga belügyminiszter.

A tárcavezető a belga RTL-nek adott interjújában megerősítette, hogy a Marche-en-Famenne településen keddre virradóra elkövetett gyilkosság is a 31 éves Benjamin Hermann nevű férfi műve.

Michael Wilmet holttestét néhány órával a kedd délelőtti liege-i mészárlás előtt találták meg. A férfi korábban Hermann rabtársa volt. Sajtóhírek szerint halálát kalapácsütések okozták, a gyilkos fegyvert megtalálták a tettes autójában, Liege-ben.

A sorozatgyilkos korábbi bűncselekményei miatt börtönben ült, rabtársai szerint rendszerint igen agresszívan viselkedett velük. Annak ellenére, hogy társadalmi-etnikai-vallási háttere alapján nem kötődött a muszlim közösséghez, Hermann a börtönben áttért az iszlám vallásra, és vált az Iszlám Állam követőjévé. Támadását a hírek szerint "Allahu Akbar!" kiáltással hajtotta végre.

Rendőrök végeztek vele, miután megölt két női rendőrt és egy civilt.

terroriszlámIszlám Állam

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés