Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bedrogozva ült volán mögé a nyíregyházi

| 2018. 05. 18. | 10:18:00
A rendőrök vádemelést javasolnak a járművezető ellen.
Bedrogozva ült volán mögé a nyíregyházi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatott büntetőeljárást egy 41 éves nyíregyházi lakos ellen, akivel szemben felmerült az alapos gyanú, hogy bódult állapotban vezette járművét. 

A lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2017. szeptember 8-án 16 óra körül Újfehértó belterületén közlekedett személygépkocsival Debrecenből Nyíregyháza felé, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. Az intézkedés alatt felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt bódító hatású szert fogyasztott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították a helyi orvosi rendelőbe.

A férfi szervezetében az elsődlegesen alkalmazott gyorsteszt THC hatóanyag jelenlétét mutatta ki. Az ügyben kirendelt igazságügyi toxikológiai szakértő megállapította, hogy a férfi szervezetében jelen lévő THC, cannabis kábítószer fogyasztására, a vérmintában kimutatott MDMA hatóanyag pedig extasy kábítószer fogyasztására utal. Az elkészített igazságügyi orvosszakértői véleményben foglaltak szerint a 41 éves járművezető az intézkedéskor vezetési képességeire hátrányosan ható szer befolyása alatt állt. A rendőrök a férfit április 21-én járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés