Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsodorta a biciklist, elítélték

| 2018. 05. 17. | 21:18:00
Elkerülhető lett volna baleset.
Elsodorta a biciklist, elítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa május 17-én helybenhagyta a Gy. Cs. vádlottal szemben közúti baleset okozásának vétsége miatt elsőfokon kiszabott 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetést, és 2 év közúti járművezetéstől eltiltás mellékbüntetést - közölte a Szabolcsihírrel Toma Attila sajtószóvivő.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. november 3-án este 100-110 km/h sebességgel közlekedett személygépkocsijával Kemecse belterületén, tompított fényszóróval. Előtte haladt két kerékpáros világítás és láthatósági mellény használata nélkül.

A vádlott eltúlzott sebessége miatt későn észlelte őket, s az előtte közvetlenül haladó kerékpárost elütötte. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint a baleset elkerülhető lett volna abban az esetben, ha a vádlott helyesen választja meg a sebességet, illetve, ha a sértett közvetlenül az út széle mellett, kivilágított kerékpárral közlekedett volna.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés