Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajmeresztő! Kövekkel dobáltak Mátészalkán

| 2018. 05. 25. | 11:57:00
Felelőtlen, gondatlan veszélyeztetés.
Hajmeresztő! Kövekkel dobáltak Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Épületeket és autókat dobáltak kövekkel vélhetően fiatalok Mátészalkán a 49-es főút Kocsord felé eső szakaszán - írja a Tények riportjára hivatkozva a Három Határ Hírei.

Egy környéken dolgozó, aki mindezt végignézte, a Tényeknek elmondta, mit látott, amikor az egyik autónak betörték az ablakát. Szerinte csak a szerencsén múlt, hogy utast vagy sofőrt nem találtak el.

Talán jó bulinak tartották a kővel dobálózást, fel sem mérve, nemcsak súlyos anyagi kárt okoznak, akár meg is ölhetik azt, akit kővel megdobálnak. Nem árt tudni, amit tettek, közúti veszélyeztetés, büntetendő cselekmény. Egytől öt, de akár 15 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható az elkövető.

Halálos dobás

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy volt már halálos áldozata is a kővel dobálásnak: egy hatéves, nyíregyházi (orosi) kisfiú a nagymamájával utazott vonaton, amikor egy, az ablakon bedobott kavics eltalálta a gyermeket, aki helyszínen életét vesztette. Egy család a legkisebb gyermekét vesztette el, a tetteseket sajnos, nem sikerült elfogni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés