Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiába várják az osztrák herceget a nyíregyházi bíróságra

| 2018. 05. 06. | 13:17:00
Elképesztő átverés majdnem száz áldozattal.
Hiába várják az osztrák herceget a nyíregyházi bíróságra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanúk meghallgatásával folytatódik a Nyíregyházi Járásbíróságon annak a két férfinak a büntetőpere, akik több mint százmillió forint körüli összeget csaltak ki hiszékeny áldozataiktól, mondván, szén-dioxid kvótákkal üzletelnek.

A magyar férfi és körözés alatt álló osztrák bűntársa ellen a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat. Ennek lényege, hogy a páros 2013-ban céget alapított Bécsben, majd előadások  és ügynökök révén magyar ügyfeleket bolondítottak magukhoz. Tőlük azzal a mesével szereztek pénzt, hogy cégük szén-dioxid kvótákat fog vásárolni, amelyekkel a tőzsdén kereskednek és érnek el hozamot. A befektetésről a sértettek tanúsítványt kaptak, a magyar vádlott pedig azt ígérte, hogy egy-két év elteltével a cég 33 százalékos áron visszavásárolja tőlük.

A valóságban – szól a vád – a terheltek semmilyen tevékenységet nem végeztek, majd egy idő után elérhetetlenné váltak az ügyfelek számára. Az összegyűjtött pénzből a sértettek semmit sem kaptak vissza (kinek 35 ezer, kinek 11 millió forintja bánta).

A magyar vádlott, az 59 éves H. N. P., hónapok óta előzetes letartóztatásban van, az ügyész börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságon.

Hülyét csinál a világból

Az elképesztő esetről a rendőrség korábban közölte: a páros 2013-ban és 2014-ben „üzletelt” a szén-dioxid kvótákkal. A felderített 98 sértettel elhitették, hogy a tanúsítvány forgalomképes, az értéke folyamatosan emelkedik és a tőzsdén is lehet vele kereskedni. A csalók a megtévesztéséhez igénybe vették több, szintén átvert üzletkötő, pénzügyi tanácsadó segítségét is, akiknek a tevékenységükért jutalékot fizettek.
A gazdasági társaság nem rendelkezett és nem is kereskedett szén-dioxid kvótákkal.

Az osztrák vádlottról a Magyar Nemzet tavaly azt írta, hogy sok helyen osztrák hercegként tartják számon, és a hírek szerint szívesen jelenik meg elit társasági eseményeken. Peter Maximilian de Heidendorf néven ismerik, jó kérdés, ki ő valójában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés