Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így mosta volna tisztára a prostik pénzét két tiszaberceli

| 2018. 05. 07. | 10:29:00
A banda harmadik tagját a holland bíróság vonja felelősségre.
Így mosta volna tisztára a prostik pénzét két tiszaberceli
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a tiszaberceli nőt és sógorát, akik a nő férje által prostituáltak futtatásával és kizsákmányolásával Hollandiában összegyűjtött pénzt maguknak szerezték meg - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

A vádirat lényege szerint a nő férje több prostituáltat futtatott Hollandiában éveken át, amelyből jelentős jövedelemre tett szert. A férfi az így összegyűjtött vagyont rendszeresen hazaküldte Magyarországra a feleségének, illetve a testvérének. Azért, hogy a futtató személyére ne derüljön fény, a férj a pénz hazautalásával a neki dolgozó prostituáltakat bízta meg.

A nő két év alatt több mint 8 millió forintot, a férfi testvére pedig több mint 2,5 millió forintot szerzett így meg, tudván azt, hogy ez a pénz a nő férje által Hollandiában elkövetett bűncselekményből származik.

A bűncselekmények felderítésére a holland és a magyar ügyészi szervek közös nyomozócsoportot állítottak fel, melynek munkája eredményeként a lányokat futtató férfit Magyarországon fogták el, majd a magyar hatóságok átadták Hollandiának, ahol majd vádat emelnek vele szemben. A közös nyomozócsoport munkájában nyomozó szervként a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala vett részt, jelentősen segítve a nyomozás eredményes befejezését.

Az ügyész a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre a vádlottakat és tiltsa el őket a közügyektől, továbbá rendeljen el velünk szemben vagyonelkobzást a bűncselekményből származó teljes vagyonra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés