Hirdetés

Ilyen végrehajtót nem látott Nyíregyháza!

MTI

2018.05.29. 09:48

Ilyen végrehajtót nem látott Nyíregyháza!

Súgott egy kicsit ismerősének.

Hirdetés

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy adóvégrehajtó ellen, aki tavaly márciusban ismerősének anyagi előnyt szerezve, végrehajtási eljárással kapcsolatos lényeges információt árult el – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Zsíros Zsolt ismertetése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál dolgozó adóvégrehajtót jelölték ki arra, hogy az egyik vállalkozó ismerősének több mint félmillió forintos adótartozását végrehajtsa. A vádlott nem jelezte a felettesének, hogy ismeri az adózót, hanem felhívta az ismerősét és tájékoztatta az aznapra tervezett foglalásról, valamint azt tanácsolta neki, hogy zárja be a kaput, és ha hozzátartozója otthon tartózkodik, ne engedje be a végrehajtót.

A vádlott kétséget kizáróan tudomást szerzett arról, hogy az adózó felesége otthon tartózkodik, és nem jelent meg a végrehajtás helyszínén, így azon a napon nem tudták behajtani az adótartozást – tette hozzá a főügyész.

A közlemény szerint a vállalkozó a későbbiekben sem teljesített önként az állami költségvetésbe, csak akkor, amikor körülbelül négy hónap múlva lefoglalták nagy értékű gépjárművét egy újabb végrehajtás alkalmával.

A hivatali visszaélés bűntettével megvádolt adóvégrehajtó akár három év szabadságvesztést is kaphat.
Nyíregyházavégrehajtó

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés