Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szavazókörbe tartott, amikor halálra gázolták

| 2018. 06. 21. | 11:31:00
A vádirat szerint az autós kilenc sört ivott meg és drogozott is a tiszaberceli tragédia előtt.
A szavazókörbe tartott, amikor halálra gázolták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a tiszaberceli férfival szemben, aki idén áprilisban idős nőt gázolt halálra ittasan, kábítószer hatása alatt.

A vádhatóság június 21-i közlése szerint a már többször büntetett vádlott április 7-én este Nyíregyházán szórakozott a barátaival egészen a másnap hajnali órákig. A férfi összesen nyolc üveg sört fogyasztott el, mire a kora reggeli órákban ágyba került. Azonban a kellő pihenés helyett 9 órakor gépkocsival vásárolni indult a község központjába, majd újabb sört ivott meg a helyi italboltban.

Hazafelé tartva 70-80 kilométeres sebességgel haladt, amikor egy kanyarban kisodródott. Áthajtott a szemközti oldalba, ahol elgázolta a szabályosan közlekedő, éppen az országgyűlési választások kapcsán a szavazókörébe tartó idős asszonyt. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott vérében közel 2 ezrelék volt az alkohol koncentrációja, ami közepes fokú ittas állapotot jelent. Szervezetében kábítószert is találtak, ugyanis korábban amfetamin nevű kábítószert fogyasztott.

Az ügyész halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja a férfit, aki az eljárás kezdetétől előzetes letartóztatásban van. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés