Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élete végéig rács mögött maradhat a nyírturai gyilkos

| 2018. 06. 28. | 18:59:00
Brutális kegyetlenséggel végzett áldozatával.
Élete végéig rács mögött maradhat a nyírturai gyilkos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezer forintért gyilkolt, majd még egy börtönőrt is megtámadott egy nyírturai férfi. Nem jogerősen már életfogytiglanra ítélték Nyíregyházán.

A Nyíregyházi Törvényszék június 28-án különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R. R. vádlottat - közölte a Szabolcsihírrel Sterné dr. Deák Andrea sajtószóvivő.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017. április 7-én késő este egy nyírturai idős asszony házának bejárati ajtaján lévő üveget betörte, és kinyitotta a belülről kulccsal bezárt ajtót. Az egyedül élő 84 éves sértett a zajt hallva magához vette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, a vádlott azonban akkor már bent volt, és ezt megakadályozta.

Az idős asszonyt egy széklábbal többször is megütötte, mire ő a hálószobába menekült. A vádlott ide is követte, és

a széklábbal folyamatosan ütlegelte a fejét és mellkasát, majd felvett egy kést, és többször megszúrta a nő nyakát, mellkasát és végtagjait. A bántalmazás során a sértett 44 rendbeli szúrt sérülést szenvedett el, melynek következtében a helyszínen elhalálozott.

Miután a vádlott észlelte, hogy a sértett nem mozdul, értékek után kezdett kutatni a lakásban, majd egy vadásztőrt és ezer(!) forint készpénzt magához véve elhagyta a helyszínt.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, és előzetes letartóztatásba helyezték. Néhány nappal később a gyilkos

a börtönben rátámadt az egyik börtönőrre, mert nem akart abban a zárkában maradni, ahol elhelyezték. Ezért a bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is elítélte.

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés